Muradiye Anadolu Lisesi


Vizyon: Milli Eğitim Temel Kanununda öngörülen genel amaçlar ile Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda; öğrencilerin kendilerine özgü ihtiyaç ve özelliklerini dikkate alarak onları akademik ve sosyal yönden , ulusal ve uluslararası toplumların değerli bireyleri olmaya hazırlamak ve örnek bir dünya okulu olmaktır.

Misyon: Bulunduğu çevredeki bireyin hak ve düşüncelerine saygı duymayı öğretmek için gerekli ortamı hazırlamak. Davranışlar ve öğrenme sürecinde sorumluluk alabilme olgusunu geliştirmek. Öğrenim sürecinde akılcı yaklaşım sağlamayı oluşturmak. Etkin ve aktif öğrenmeyi özendirmek. Spor ve sanatta gelişimi desteklemek. Dürüstlük , arkadaşlık , dostluk , iyilik duygularını geliştirmek. Çevreye duyarlılık duygularını kazandırmak. Ruhi ve fiziki sağlığın önemini anlatmak. Yüksek ögrenime geçiş için rehberlik etmek ve hazırlamak. Topluma hizmet olgusunu geliştirmek. Araştirma ve yaratıcılığın gelişmesini sağlayacak çevre oluşturmak. Ögrencide bağımsız çalışma ve buna bağlı olarak memnuniyeti ön plana çikarmak. Öğrenmeyi öğretmek ve buna özendirmek. Kurumumuzun felsefesi okulumuzun yapılanması ve işleyişine esas teşkil edecek her şeyi biçimlendirirken , belirtilen ideallere ulaşmadaki yolları devamlı olarak araştırmak ve bunları hayata geçirmek için sürekli gelişime ve değişime açık olmaktır.

Başarılar:

Saatler: 08.00-15.10
Isınma: Kalorifer
Bağlantı: Yok
Yabancı Dil: İngilizce,Almanca
Servis Bilgisi: Öğrenciler okula taşıma kapsamında servislerle gidip gelmektedir. Öğretmenler özel araçlarıyla gidip gelmektedir.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: Puansız
Sportif Etkinlikler: Basketbol Turnuvası, Voleybol Turnuvası, Masa Tenisi Turnuvası ve Satranç Turnuvaları düzenlenmektedir.
Bilimsel Etkinlikler: Okulumuz her sene TÜBİTAK Bilim Fuarı için katılım sağlamaktadır.
Proje Çalışmaları: TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, TÜBİTAK 2204 Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri gibi çalışmalar yapılmaktadır.
Kontenjan Bilgileri: Öğrenci Sayısı : 687(Karma Eğitim) , Pansiyon Kapasitesi:200(Kız)

Telefon - 00000000000

Belgegeçer - 0

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://muradiyeanadolulisesi.meb.k12.tr

Adres - Fevzi Çakmak Mah. Van yolu caddesi, No 2A İç Kapı No 525 , Muradiye/Van

Öğretmen :31
Öğrenci :794
Derslik :24
Konferans Salonu :1
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :3
Müzik Sınıfı :1
Resim Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :904
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :Gündüzlü/Yatılı(Karma Eğitim)

Yerleşim Yeri - Fevzi Çakmak Mahallesi 416 Sokak, No: 2A İç Kapı No: 3 Muradiye/Van

Adres - Fevzi Çakmak Mah. Van yolu caddesi, No 2A İç Kapı No 525 , Muradiye/Van

Ulaşım Servis ve özel araçlarla ulaşım sağlanmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz Muradiye ilçe merkezine 5 km, Van il merkezine ise 82 km uzaklıktadır.